Start Föreningen Styrelsen Medlemskap Kalender Klubbmästerskap Fotokunskap Galleri Länkar lorem ipsum dolor sit amet e-post: info@fjalkingefotoklubb.se
© Fjälkinge Fotoklubb
Fotoklubben för ALLA med kamera och fotointresse -oavsett kunskapsnivå!
REGLER FÖR FJÄLKINGE FOTOKLUBB KRISTIANSTAD:s KLUBBMÄSTERSKAP 2017 Allmänt Tävlingen är öppen för medlemmar i Fjälkinge FK och består av tre deltävlingar vardera i klasserna påsiktsbilder och digitala bilder per år. Man kan delta i fritt antal deltävlingar. Klubbmästare blir den som tagit flest poäng i respektive klass då poängen från samtliga deltävlingar summerats. Klubbmästare koras efter sista deltävlingen. Tävlingarna bedöms av fristående jury, t.ex. annan fotoklubb eller fotograf. Inlämning och resultatredovisning för påsiktsbilder 2017 Deltävling  Tema Inläming  Redovisas 1   Fritt 14/3   18/4 2   Semester  5/9   10/10   3   Svart/vitt  7/11   12/12  Inlämning och resultatredovisning för digitala bilder 2017 Deltävling  Tema Inläming  Redovisas 1   Fritt 14/3   18/4 2   Ensam   5/9   10/10   3   Stolt  7/11   12/12  Regler påsiktsbilder (utskrivna bilder) Upp till 3 påsiktsbilder i färg eller svartvitt får lämnas in. Bilderna behöver ej monteras. Minsta yttermått är 10x15 cm och största yttermått är 30x40 cm. Alla bilder skall märkas med numret som fås vid registrering samt titel, till exempel 1046 solnedgång. Datormanipulerade bilder är tillåtna. Dock skall fotografen kunna visa att denne tagit den eller de bilder som ligger till grund för resultatet. Regler digitala bilder Upp till 3 digitala bilder i färg eller svartvitt får lämnas in. Bilderna skall vara i JPEG-format med största höjd1024 pixlar och största bredd 2048 pixlar. Alla bilder skall namnges i filnamnet med numret som fås vid registrering samt titel skilt åt genom understreck (_), t.ex. 1046_solnedgång.jpg”. Datormanipulerade bilder är tillåtna. Dock skall fotografen kunna visa att denne tagit den eller de bilder som ligger till grund för resultatet. Poängberäkning De fem bäst placerade bilderna får poäng enligt följande: 1:an får 10 poäng, 2:an får 7 poäng, 3:an får 5 poäng, 4:an får 3 poäng och 5:an får 2 poäng. Resten av bilderna hamnar på delad 6:e plats och får 1 poäng vardera. Registrering och tävlingsavgift Vid inlämning av bilderna skall numret som fås vid registrering skrivas på bilden / anges i filnamn tillsammans med bildtitel, inget namn får förekomma på bilden. Detta för att fotografen ska förbli anonym för dem som bedömer. Varje deltävling kostar 30 kr per deltagare oavsett antal inlämnade bilder. Priser i Klubbmästerskapet: Vinnaren samt tvåan och trean i varje klass, påsikt och digitalt, erhåller utöver äran prispengar, diplom och blommor. Årets bild. Vinnande bilder i samtliga deltävlingar, totalt 6 st, deltar automatiskt i tävling om ÅRETS BILD. Vinnande bild här blir alltså ÅRETS BILD 2017, och presenteras på klubbens hemsida och facebookgrupp.
FJÄLKINGE FOTOKLUBB KRISTIANSTAD
Klubbmästerskap