Start Föreningen Styrelsen Medlemskap Kalender Klubbmästerskap Fotokunskap Galleri Länkar lorem ipsum dolor sit amet e-post: info@fjalkingefotoklubb.se
© Fjälkinge Fotoklubb
Fotoklubben för ALLA med kamera och fotointresse -oavsett kunskapsnivå!
Föreningen Fjälkinge Fotoklubb bildades i mars 1987 av ett gäng fotoentusiaster som gick på en fotokurs som ”Fjällbo Villaförening” ordnade. Initiativtagare och ordförande de första åren var Herbert Pettersson. Den första föreningslokalen fick man efter ett par månader och i samband med detta fick man ett bidrag från ”Lär känna din hembygd” till att köpa den första utrustningen. 1992 övertog man en annan fotoklubbs utrustning och samtidigt kom ett antal av dess medlemmar till Fjälkinge Fotoklubb. Samma år hade man den första utställningen, som hölls i skyltfönstret på en fotoaffär i Kristianstad. Medlemsantalet ökade och på månadsmötet i september 1996 invigdes de nya lokalerna, samtidigt fick man ett större mörkrum med plats för ytterligare två personer. Under årens lopp har klubben haft nio ordföranden: Herbert Pettersson, Tom Harty, Lars Dannqvist, Magnus Nilsson, Rune Nilsson, Conny Rooth, Micke Ovesson, Sven-Göran Färm och nuvarande Björn Billsten. Aktiviteter Fjälkinge Fotoklubb erbjuder någon form av aktivitet varje tisdag i vår lokal, centralt placerad i Fjälkinge. Lokalen ligger ett kamerakast ifrån busshållplatsen ”Fjälkinge gästis” där 558:an stannar. Länk till karta. Ett par gånger per termin har vi föreningsmöte där vi behandlar aktuella ärenden och talar foto i största allmänhet. Övriga tisdagar är det blandade aktiviteter. Det är svårt att specificera aktiviteterna eftersom det spänner från fotoutflykter till bildmontage, kompositionsteori till digital efterbehandling. Den enda röda tråden är foto och fika. Digitalt mörkrum Vi har även dator, bildbehandlingsprogram, scanner och skrivare för den som vill prova den digitala vägen till lycka. Det finns ofta personer med några års erfarenhet som kan assistera de som känner sig osäkra. Studio I våra lokaler har vi också en studio där man kan prova på att fotografera med riktigt ljus. Vi har 5 enfärgade bakgrunder och två blixthuvuden med bouncer och paraply. Utflykter Så ofta vädret och tiden tillåter så ger vi oss ut på fotoutflykter, både i form av tisdagsaktivitet men också som helgutflykt någon gång om året. Tävlingar & Evenemang Fotoklubben har även interna tävlingar där man kan lämna in bilder. Dessa skickas sedan vidare till någon annan fotoklubb i landet som bedömer bilderna. Flest poäng i slutet av året vinner bucklan! Förutom detta tar vi även emot bidrag till de fototävlingar som kräver gruppinlämning.
FJÄLKINGE FOTOKLUBB KRISTIANSTAD